<B:LOOP VALUES='DATA:POSTS' VAR='POST'><B:INCLUDE DATA='POST' NAME='POST'></B:INCLUDE></B:LOOP> ~ <DATA:BLOG.TITLE></DATA:BLOG.TITLE> <DATA:BLOG.PAGETITLE></DATA:BLOG.PAGETITLE>

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 5 februarie 2011

Sfaturi despre alimentele incluse in dieta.

Detaliile prezentate mai jos sunt primite,asa cum v-am spus in postarile precedente,de la medicul meu nutritionist.




LEGUMELE

- legume cu aport scazut de HC bogate in fibre se pot consuma pana la 400 gr. o data:
rosii,ardei ,gogosari,castraveti,dovlecei,varza alba,varza rosie,conopida,broccoli,salata verde,ceapa,ridichi albe/rosii/negre,gulii,pastai (fasole verde),ciuperci champignon,dovlecel,conopida,telina,pastarnac,praz,hrean,asparagus,anghinare,stevie,loboda,urzici,spanac.
Acestea sunt legume " libere" adica se pot consuma in cantitate mare: au un aport de 10-15 kcal/100 gr.
,bineinteles sa se consume la abur,la cuptor sau in salate.
Sa nu fie prajite!

- legume cu aport mediu de HC si fibre se consuma maxim 400 gr. pe  saptamana:
mazare,linte,fasole boabe,porumb,sfecla rosie,dovleac,morcov,amestec mexican
(cartofii si orezul nu se consuma in primele 2 saptamani de dieta)!!!
Acestea sunt legume " controlabile" adica se pot consuma in cantitate mare: au un aport de 40-60 kcal/100 gr.
FRUCTELE


- se consuma la gustari,nu ca desert dupa mese
- se evita consumarea sucurilor de fructe,compoturilor,a fructelor uscate
- la alegere din: 1 bol de cirese (200 gr.),1 bol de cpasuni,visine,zmeura,mure,afine,1 mar,1 portocala,3 mandarine,2 kiwi,1 gref,2 felii de pomelo,1 rodie,1 mango,2 felii pepene galben,1 felie pepene rosu,2 rondele de ananas,3 prune,1 nectarina,1 para,2 caise.
( lamaia se poate consuma in orice cantitate)!!! 


CARNEA


- preparata fiarta,la cuptor,la gratar,nu prajita
pasare:  pui,curcan (nu consumati pielita,este bogata in colesterol)
peste:  se poate consuma orice tip de peste,se poate consuma din conserve in suc propiu sau in ulei(se scurge uleiul si nu se mai agauga in salata cu care se consuma).
Nu se consuma in sos tomat,datorita aportului de amidon si de zahar.
vita: se poate consuma cam 150-200 gr.


LACTATE SI BRANZETURI


- lapte si iaurt : intre 0,1 si 2 % grasime,nu consumati iaurturi cu fructe/fibre
- branzeturi :  evitati untul,smantana,branzeturile fermentate:cascaval,mozzarella,branza de burduf,branza de oaie,branza de capra,branza feta,branza topita,cas,branzeturi mucegaite
- consumati: branza telemea nesarata,branza dulce,branza dietetica,urda

GRASIMILE


- consumati maxim 2 linguri de ulei de masline pe zi,de preferat nu preparat termic,folositi-l la prepararea salatelor
- nu cosumati maioneza de casa sau din comert

OUA


- nu consumati mai mult de 2 galbenusuri pe saptamana,albusurile se pot consuma in orice cantitate.

CONDIMENTE


- nu condimentati excesiv alimentele cu sare,piper,boia,ardei iute
- mancarea condimentata stimuleaza pofta de manacare,favorizeaza retentia de lichide in organism
- ierburi aromatice ca marar,patrunjel.oregano,busuioc etc. se pot consuma in orice cantitate

APA


- consumati minim 1,5-2 litri de apa/zi ( nu minerala)


ALCOOLUL


- ideal ar fi sa nu-l consumati
- daca se consuma 2 pahare de vin sunt de preferat decat o sticla de bere sau orice tip de bauturi alcoolice
( berea light este de preferat celei normale)

ALIMENTE CARE TREBUIE EVITATE

1. PIZZA
2. CARTOFII PRAJITI
3. CIPSURI,PUFULETI,POPCORN
4. MANCARURI PRAJITE SI PANE
5. CEREALE INDULCITE CU ZAHAR
6. SUCURI ACIDULATE - CHIAR SI FORMA LIGHT
7. SOSURI PENTRU SALATE
8. PRODUSE DE PATISERIE,FOIETAJE
9. OREZ ALB
10. PASTELE FAINOASE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu