<B:LOOP VALUES='DATA:POSTS' VAR='POST'><B:INCLUDE DATA='POST' NAME='POST'></B:INCLUDE></B:LOOP> ~ <DATA:BLOG.TITLE></DATA:BLOG.TITLE> <DATA:BLOG.PAGETITLE></DATA:BLOG.PAGETITLE>

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 februarie 2011

Cat reprezinta o portie?

Paine,cereale,orez,paste (fainoase)


- 1 felie paine ( 30 grame)
- 2 linguri de mamaliga
- 1 bol de cereale integrale (3 linguri)
- 1/2 cana de orez sau paste fierte
- 1/2 de covrig,corn,croissant
- 2 bicuiti
- 1 lipie mica
- 1 pumn de pesmeti
- 1/2 de cana de porumb fiert sau 1 stiulete fiert
- 1 clatita mica fara continut

Legume si vegetale ( zarzavaturi)


- 1 bol de legume crude variate (rosii,ardei,castraveti,varza etc.)
- 1 cana de legume fierte ( sfecla,morcovi,pastai verzi,brocolli etc.)
- 1/2/ de cana de fasole uscata,mazare,linte fierte
- 1 cartof mediu fiert sau 2 linguri de piure
- 1 pahar de suc de legume

Fructe


- 1 fruct de marime medie (mar,portocala,grapefuit,para,gutuie,banana,piersica)
- 2 fructe mici(caise,prune,mandarine,kiwi)
- 1/2/ de cana de cirese,fructe de padure
- 1/2 de cana de compot neindulcit
- 1 pumn mic de fructe uscate(caise,prune,smochine,curmale)
- 1 felie de pepene galben,verde
- 1/2 de ciorchine de strugure mediu
- 1/2 de pahar de suc de fructew neindulcit

Lactate


- 1 cana de lapte degresat/semidegresat
- 1/2 de cana de iaurt,sana,lapte batut,kefir,fara grasime sau adaous de fructe
- 1/2 de cana de branza de vaci slaba
- 1 felie (cat o palma) de telemea,cascaval,branza feta
- 1 lingura de branza de burduf,urda,parmezan ras

Carne,oua,peste


- 1 bucata de carne slaba de orice fel de marimea unui pachet de carti de joc,gatita fara grasimi
- 1 bucata de peste cat o plama cu degete,slaba,gatita fara grasimi
- 2-3 felii de sunca,salam
- 1 ou
- 2 ficatei de pui
- 1 cremwurst

Dulciuri si grasimi


- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de gem,miere de albine sau crema de ciocolata
- 4 patratele de ciocolata sau 2 bomboane de ciocolata
- 2-3 lingurite de tort sau prajitura
- 1 cupa de inghetata
- 1 lingurita de ulei sau unt
- 1 lingua de smantana
- 1 pumn mic de masline sau alune



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu