<B:LOOP VALUES='DATA:POSTS' VAR='POST'><B:INCLUDE DATA='POST' NAME='POST'></B:INCLUDE></B:LOOP> ~ <DATA:BLOG.TITLE></DATA:BLOG.TITLE> <DATA:BLOG.PAGETITLE></DATA:BLOG.PAGETITLE>

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 februarie 2011

Stiati ca ........

Fie ca este vorba de carne alba,rosie,fie ca provine de la vita,porc,miel,pui,curcan sau vanat este principala sursa de proteine de calitatea I a a organismului,furnizand toti aminoacizii esentiali.
Carnea contine vitaminele (vit.A si vit.B12) si minerale(fier,zinc si seleniu) in schimb nu are nici un gram de fibre sau glucide.
Carnea bruna de la copane contine de trei ori mai mult fier decat carnea alba de la piept.
Gasca si rata sunt mai bogate in fier decat puiul si curcanul.
150 gr de roa st-beef aduc un aport de 20% din necesarul zilnic de fier la femei si 25 % din necesarul zilnic de fier la barbati.
Ficatul contine cantitati mari de vit.A si vit.B12 precum si fier,zinc si seleniu foarte usor de absorbit.
Pulpa de pui are mai multa grasime si calorii decat pieptul.
Piele de la pui si curcan este formata 100% din grasime.
Carnea de vita este la fel de grasa ca cea de porc 3-4 grasime /100 gr. daca comparam bucatile de muschi sau pulpa.
Semipreparatele din carne pot deveni "bombe calorice": in procesul de fabricatie al mezelurilor carnea este injectata cu amidon,pentru a-i da un gust mai bun(vezi zeama care curge din muschiul file),fie este tocata si amestecata cu slanina si alte ingrediente.
Valoarea calorica a produsului respectiv creste  de la aproximativ 150 cal/100 gr.carnea proaspata la 250-450 cal/100 gr. pentru mezeluri.
Gatitul umed (abur,sosuri) creste digerabilitatea proteinelor,in timp ce caldura uscata(gratar) le face mai greu de digerat.
Calorii pentru 100 gr.carnea cruda:
- vita = 120 cal
- miel = 160 cal
- porc = 120 cal
- ficat = 150 cal
- pui,curcan = 100 cal

Sursa: - Traiesc, deci ma abtin- de dr. Mihaela Bilic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu