<B:LOOP VALUES='DATA:POSTS' VAR='POST'><B:INCLUDE DATA='POST' NAME='POST'></B:INCLUDE></B:LOOP> ~ <DATA:BLOG.TITLE></DATA:BLOG.TITLE> <DATA:BLOG.PAGETITLE></DATA:BLOG.PAGETITLE>

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 februarie 2011

Evaluare Nutritionala

Pentru a avea o evaluare nutritionala corecta din toate punctele de vedere,sfatul meu este sa mergeti la un medic nutrionist,inclusiv pentru a va schimba felul de gandire despre orice tip de dieta,pentru a va impulsiona si stimula.
Si totodata, a va analiza toate valorile si procentele de grasime din organism.
Nu uitati cel mai usor mod de a tine o dieta este impreuna cu familia si pentru a avea rezultate cat mai rapide.
Nu demult am fost si eu la un medic nutritionist (pentru a nu apela la tot felul de diete de pe net si de la prieteni),care pot sa spun acum ce este medicul meu nutritionist si vreau sa va zic ca dupa o dieta de doua saptamani ,bineinteles corelata cu o serie de 50 de abdomene,40 de flotari si 10 minute de masaj cu un aparat cumparat de pe net,am slabit aproximativ 3 kg si de la o circumferinta in talie de 118 cm am ajuns la 109 cm.
In postarile ulterioare o sa va impartasesc si retele dietelor respective.
Dar sa revenim la fisa de evaluare nutritionala.
Acesta ar trebui sa fie inceputul luptei d-voastra cu kg pentru a va arata efectiv in ce stadiu sunteti si cat de mult ar trebui sa slabiti pentru a avea o viata sanatoasa.


FISA DE EVALUARE NUTRITIONALA

Nume                                                          CNP


Inaltime :                                                    Circumferinta abdominala:

Greutate:                                                    Talia Inalta:

Constitutie :                                              Circumferinta soldurilor:


Indicele de masa corporala:                     Status Ponderal:
    Ex : 34 kg/m                                          Obezitate grd.I


Valori Actuale                        Valori Ideale                     Deviatie

Greutate:                                Greutate Ideala:               Deviatia Gerutatii:
 .....kg                                           ......kg                                  ........kg

Metabolism Bazal:         Metabolism Bazal Ideal:         Deviatia MB:
 ................                               ...................                        ..................

Procent Grasime:          Procent Grasime Optima:         Exces Grasime:
...............%                      ...................%                           ..............kg
(grasime viscerala)                                                           Exces Apa:
                                                                                            ...............kg


Note:
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................



Aceasta fisa sr trebui sa o pastrati pentru a putea face comparatii cu celelalte dupa o perioada de timp sa vedeti cum ati evoluat.



Decalogul Alimentatiei Sanatoase

1.Pastreaza-ti placerea de a manca,dar nu trai pentru a manca.
2. Consuma alimente variate in cantitati corespunzatoare.
3. Alimenteaza-te astfel incat sa-ti mentii greutatea normala.
4. Consuma cu precadere cereale(mai ales integrale) si derivati.
5. Consuma o cantitate mare de legume(prefera pe cle colorate:verzi,rosii,portocalii) si cateva fructe in fiecare zi.
6. Consuma zilnic cel putin 8 pahare de apa,pe care nu o inlocui cu bauturi carbogazoase/dulci.
7. Consuma alcool cu moderatie sau deloc (rar si putin).
8. Evita alimentele care contin o cantitate mare de grasimi (mai ales saturate si trans),prajelile si alimentele tip fast-food.
9. Consuma produse zaharoase rafinate doar ocazional - nu sunt necesare pentru o alimentatie sanatoasa.
10. Evitati excesul de sare.


Cititi etichetele produselor pentru a afla cantitatea de zahar,sare si grasimi a acestora si alegeti corespunzator!

                                           Cantitate              Cantitate              Cantitate
                                              mare                     medie                    mica

Zahar                                   >15 g                       5-15g                     <5g
(la 100 gr.produs) 

Sare                                      >1,5g                      0,3-1,5g                 <0,3g
(la 100 gr.produs)

Grasimi                                 >20g                       3-20g                     <3g
(la 100 gr.produs)



Material oferit de Societatea de Nutritie din Romania

Cat reprezinta o portie?

Paine,cereale,orez,paste (fainoase)


- 1 felie paine ( 30 grame)
- 2 linguri de mamaliga
- 1 bol de cereale integrale (3 linguri)
- 1/2 cana de orez sau paste fierte
- 1/2 de covrig,corn,croissant
- 2 bicuiti
- 1 lipie mica
- 1 pumn de pesmeti
- 1/2 de cana de porumb fiert sau 1 stiulete fiert
- 1 clatita mica fara continut

Legume si vegetale ( zarzavaturi)


- 1 bol de legume crude variate (rosii,ardei,castraveti,varza etc.)
- 1 cana de legume fierte ( sfecla,morcovi,pastai verzi,brocolli etc.)
- 1/2/ de cana de fasole uscata,mazare,linte fierte
- 1 cartof mediu fiert sau 2 linguri de piure
- 1 pahar de suc de legume

Fructe


- 1 fruct de marime medie (mar,portocala,grapefuit,para,gutuie,banana,piersica)
- 2 fructe mici(caise,prune,mandarine,kiwi)
- 1/2/ de cana de cirese,fructe de padure
- 1/2 de cana de compot neindulcit
- 1 pumn mic de fructe uscate(caise,prune,smochine,curmale)
- 1 felie de pepene galben,verde
- 1/2 de ciorchine de strugure mediu
- 1/2 de pahar de suc de fructew neindulcit

Lactate


- 1 cana de lapte degresat/semidegresat
- 1/2 de cana de iaurt,sana,lapte batut,kefir,fara grasime sau adaous de fructe
- 1/2 de cana de branza de vaci slaba
- 1 felie (cat o palma) de telemea,cascaval,branza feta
- 1 lingura de branza de burduf,urda,parmezan ras

Carne,oua,peste


- 1 bucata de carne slaba de orice fel de marimea unui pachet de carti de joc,gatita fara grasimi
- 1 bucata de peste cat o plama cu degete,slaba,gatita fara grasimi
- 2-3 felii de sunca,salam
- 1 ou
- 2 ficatei de pui
- 1 cremwurst

Dulciuri si grasimi


- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de gem,miere de albine sau crema de ciocolata
- 4 patratele de ciocolata sau 2 bomboane de ciocolata
- 2-3 lingurite de tort sau prajitura
- 1 cupa de inghetata
- 1 lingurita de ulei sau unt
- 1 lingua de smantana
- 1 pumn mic de masline sau alune