<B:LOOP VALUES='DATA:POSTS' VAR='POST'><B:INCLUDE DATA='POST' NAME='POST'></B:INCLUDE></B:LOOP> ~ <DATA:BLOG.TITLE></DATA:BLOG.TITLE> <DATA:BLOG.PAGETITLE></DATA:BLOG.PAGETITLE>

Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 martie 2011

Info Dieta

Slabitul mai ales prin diete foarte restrictive si de scurta durat,nu fac altceva decat sa duca la un dezechilibru major al metabolismului si sa se reduca in final o mica parte din grasime si implicit  kg putine peirdute.
Corpul nostru dispune de 125.000 calorii stocate astfel : 80-85 % in rezervele adipoase,resptul in sange,ficat,muschi etc.Aceasta rezerva este total utilizabila si asigura o supravietuire de 40 de zile fara nici un aport alimentar, doar de apa fiind nevoie.
Atentie!
Postul negru (doar apa) timp de trei saptamani duce la o scadere in greutate de 9-12 kg din care doar 2-5 kg sunt grasime,deoarece organismul pierde mai intai apa,apoi masa musculara si abia in final grasime.
Din acest motiv slabitul prin metode extreme nu este unul corect,se face majoritar prin deshidratare si prin topirea muschilor,iar scopul este de a scapa de grasime.
Orice  kg de grasime pierdut necesita o economie de 7000 kcal,iar restricitia zilnica nu poate fi mai mare de 500-800 de cal,deci corect se pierde 1 kg la 7-10 zile.
Orice dieta este perceputa de catre organism ca si o amenintare iar cand aceasta amenintare este repatata apare adaptarea metabolica,adica o reactie defensiva de supravietuire care consta in incetinirea metabolismului,astfel incat sa fie nevoie de cat mai putina mancare pentru a tine toate mecanismele intr-o stare buna de functionare.
Cu cat ii dam mai putin,cu atat corpul nostru se obisnuieste sa chletuiasca cat mai putin si nu slabim nici chiar cu o dieta super restrictiva de 700-800 cal/zi.
Si unele persoane vor fi deceptionate de lipsa rezultatelor si se intorc la alimentatia obisnuita si bineinteles kg se intorc si ele dar de data aceasta se depune grasime pura.
CONCLUZIA. dupa nenumarate diete se schimba compozitia corporala,astfel incat,in fericita situatie in care ramanem cu acelasi nr. de kg de dinainte de cura de slabire,procentul de grasime din corp va fi mult mai mare si pentru ca grasime este usoara,adica la aceleasi kg vom arata mult mai rau.
Tesutul adipos este mai putin activ metabolic, si per ansamblu, cheltuielile zilnice energetice ale organismului nostru vor scadea,deci CU ACELASI APORT CALORIC care inainte de dieta ne mentinea la o greutate constanta,acum NE VOM INGRASA.
REZUMAT:
slabim din grasime mai mult cu o dieta hipocalorica (saraca in calorii) decat prin infometare
dupa cure de slabire repetate proportia de grasime din corp creste,chiar daca nr de kg de pe cantar ramane acelasi
o persoana care nu a tinut niciodata dieta isi mentine greuatatea cu un aport zilnic de 1800-2200 cal/zi,pe cand un dependent de diete poate trai fara probleme si fara sa slabeasca cu numai 800-900 cal/zi.
CONCLUZIE FINALA: nu va bucurati ca ati reusit sa slabiti 10 kg intr-o luna facand foamea.Nu ati reusit decat sa va condamnati la o cura de slabire pe viata.Decat sa faceti cele mai absurde sacrificii  pe termen scurt,dupa care sa  va intoarceti la vechiile obiceiuri mai bine nu tineti niciodata cura de slabire.

Sursa: Traiesc,deci ma abtin - de dr.Mihaela Bilic